31 de març – Dia internacional de la visibilitat trans.

Bon dia, infants i famílies,

Avui dia 31 de març és el dia internacional de la visibilitat trans. La societat en general i nosaltres com a centre educatiu tenim un paper molt important a l’hora de tractar aquests temes amb naturalitat, respecte i igualtat.

Durant tota la setmana hem estat duent a terme activitats, fent una conscienciació i un treball emocional crucial amb l’objectiu de conscienciar i eliminar la discriminació que ha sofrit aquest col·lectiu durant tants d’anys i que actualment es continua vivint.

A la vegada, avui ens ha visitat en Lucas, un noi trans que ens ha explicat la seva experiència, el seu coneixement i la realitat que ha viscut durant la seva infància i adolescència. Els infants de 6è han pogut viure en primera persona un testimoni real, hem vist vídeos i hem parlat de temes que algunes vegades els adults tractem com a tabús socials.

Ha estat una experiència gratificant, molt humana i sobretot significativa que segur que ajudarà a poder actuar d’una manera més respectuosa.

Una vegada ha acabat la xerrada ha pogut berenar amb els infants de 6è i posteriorment ha pogut compartir altres moments durant el pati. S’ha mostrat una persona propera, i molt agraïda tenint en compte que a ell li hagués agradat molt disposar d’aquest tipus d’activitats durant la seva escolarització fent-li així més fàcil el camí.

Moltes gràcies, Lucas, des de l’escola CEIP Punta de n’amer t’agraïm molt el teu temps dedicat.