AJUDES MENJADOR PER A SITUACIONS SOBREVINGUDES

AJUDES MENJADOR PER A SITUACIONS SOBREVINGUDES

Des de la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca ens han informat d’unes ajudes que podeu sol·licitar i que estarien destinades a cobrir noves necessitats sobrevingudes derivades de l’allargament i la pròrroga de l’estat d’alarma degut a la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19. 

Els REQUISITS per ser beneficiaris són:

  • Alumnat que no ha estat beneficiari a la convocatòria anterior.
  • Quan els ingressos de la unitat familiar siguin els procedents únicament dels següents supòsits: 

a.-ser beneficiaris de la prestació laboral extraordinària per cessament de l’activitat laboral dels treballadors autònoms.

b.-perceben prestació per Expedient de Regulació temporal d’ocupació (ERTO).

c.-perceben prestació extraordinària per a fixos discontinus per finalització de campanya.

d.-per ser beneficiaris del subsidi de desocupació (Atur).

e.-per ser beneficiaris de rendes mínimes d’inserció, renda social garantida i altres similars existents en el moment de la valoració.

f.-no tenir cap tipus de prestació.

Les persones sol·licitants han de presentar, juntament amb la sol·licitud, la documentació següent:

  • DNI, NIF o NIE en vigor del sol·licitant i de tots els membres computables de la unitat familiar que tinguin 16 o més anys.
  • Fotocòpia del llibre de família amb tots els components. En els casos de nul·litat, separació o divorci s’ha d’acompanyar de la sentència judicial que ho declari. Les separacions de fet han d’acreditar-se mitjançant qualsevol documentació que ho demostri.
  • Certificat de convivència a l’efecte de computar els membres de la unitat familiar.

A més, en funció del cas concret s’ha d’aportar la documentació següent:

  1. Per obtenir punts de renda cal emplenar l’apartat corresponent de la sol·licitud d’autorització a la Conselleria d’Educació i Universitat del Govern de les Illes Balears perquè pugui obtenir el certificat d’ingressos de l’Agència Tributària de tots els membres de la unitat familiar amb ingressos, a l’efecte de consulta per a l’ajut de menjador.
  1. Per obtenir punts per criteri familiar:
    • Per família nombrosa, s’ha de lliurar una fotocòpia del carnet de família nombrosa o la documentació acreditativa a l’efecte, vigent el 31 de desembre de 2019.
    • Per membres de la unitat familiar afectats per discapacitats físiques o psíquiques, s’ha de presentar el certificat expedit per l’organisme oficial que acrediti les circumstàncies físiques o psíquiques de la malaltia o la discapacitat en vigor.
    • Per infant en acolliment, s’ha de lliurar la documentació acreditativa de l’acolliment.
    • Per família monoparental, s’ha de lliurar la documentació acreditativa de la situació.
    • Per dos o més infants que facin ús del menjador escolar, n’hi ha prou de comunicar-ho a la sol·licitud d’ajuts de menjador.
  1. Pel que fa a la font d’ingressos en el moment de la sol·licitud, la documentació justificativa és:
    • Per als beneficiaris de rendes mínimes d’inserció, renda social garantida i altres similars existents en el moment de la sol·licitud: document expedit per l’administració competent.
    • Per als beneficiaris de la prestació extraordinària per a autònoms a causa de la COVID-19: document expedit per l’administració competent.
    • En el cas d’unitats familiars amb el subsidi de desocupació o amb ajuts per situacions laborals extraordinàries derivades de la COVID-19: document expedit per l’administració competent i declaració responsable dels membres de la unitat familiar (annex 10).
  1. Per condicions sociofamiliars desfavorables.
    • Les famílies víctimes de violència de gènere han d’acreditar aquesta condició amb la presentació d’algun dels documents següents, el qual ha de justificar suficientment la situació de víctima de violència masclista:
      1. Una ordre de protecció a favor de la víctima.
      2. Una sentència condemnatòria.
      3. Un informe del Ministeri Fiscal que indiqui l’existència d’indicis que la demandant és víctima de violència de gènere, fins que es dicti l’ordre de protecció.
      4. Una resolució judicial amb la qual s’hagin acordat mesures cautelars per a la protecció de la víctima.
      5. Un informe de l’administració competent en matèria de serveis socials o de la casa d’acolliment, o bé un informe de l’Institut Balear de la Dona, el Servei de la Dona del Consell Insular d’Eivissa, o de l’òrgan competent del Consell Insular de Menorca o de l’organisme autonòmic competent.
      6. Els alumnes que tenguin la condició de refugiats han de presentar la documentació que acrediti aquesta condició, també en el cas que la tenguin els seus pares o tutors.

Les sol·licituds degudament emplenades s’han de lliurar a la secretaria del Centre a partir de dia 24 de febrer a les 12:00 fins dia 03 de març de 2021 a les 14:00. Podeu passar a cercar les sol·licituds en qualsevol moment o descarregar-la AQUÍ

L’Equip Directiu del Ceip Punta de n’Amer.