Projectes de 6è d’EP

Avui, 4 de maig l’alumnat de 6è ha anat per les aules per explicar els projectes amb els que ha estat fent feina durant aquests mesos. La cloenda serà el proper 3 de juny, quan es realitzarà la diada solidària; però ells totsols no poden, vos necessiten!

En aquests moments estam realitzant:
– Recollida de vidre.– Al contenidor on hi ha el nostre vinil de CEIP Punta de n’Amer, vora el pàrking podeu deixar els vostres envasos de vidre. Volem potenciar l’ús de vidre, minvant l’ús del plàstic. Aquest és més sostenible. Recordau podem tirar-hi pots de confitura, olives, iogurts, botelles de beguda; però no podem llençar tassons, copes, vidrieres, …


– Recollida de roba.-
A l’entrada de l’edifici d’Educació Primària podreu trobar un caixó on recollim roba que ja no ens vagi bé o senzillament ja no emprem. Pot ser de totes les edats, colors i tamanys. Fundació Deixalles dona una segona vida a la roba i una segona oportunitat laboral a persones que tenen dificultat per trobar feina. La roba es pot tornar a posar al mercat (reutilització), sempre que estigui en bon estat o bé pot donar pas a l’upcycling, on es tuneja i es converteix en un objecte nou. Per exemple, a partir de matalassos i de platja i calçons texans, fan unes bosses de platja ben xules. Vos aconsellam visitar la tenda de Manacor.

Caixó Solidari

– Recollida de dispositius electrònics.- Des del 2019 estam recollint mòbils i tauletes. El motiu és perquè dintre d’ells hi ha minerals molt valuosos que poden ser reutilitzats. D’aquesta manera pretenem minvar l’impacte al nostre entorn. Per poder-los aconseguir a la natura, creen mines, destruint muntanyes i selves. Amb aquesta acció volem aturar l’explotació infantil i la destrucció de la natura. A la vegada que al treballar conjuntament amb l’Institut Jane Goodall, ajudam amb la reforestació de boscos i protecció d’espècies animals (ximpanzés) de la reserva de Tchimpounga. El nostre repte d’enguany és aconseguir durant aquest mes 90 dispositius mòbils, d’aquesta manera CEIP Punta de n’Amer, Es Lledoner i APROSCOM en tindran un.

– I recollida de fons solidaris.- Els guanys aniran destinats a APROSCOM i a la Protecció de la Posidònia, el nostre pulmó de la Mediterrània. Per això, l’alumnat de 6è està oferint la possibilitat d’aconseguir paperetes. El proper 3 de juny es realitzarà una rifa on hi haurà distints premis. Tothom que vulgui ajudar, sigui des d’un cèntim fins a la quantitat desitjada és més que benvingut / benvinguda. Informar però que a partir de 3 euros, és té l’opció d’entrar de forma directa a la borsa de premis:

Premi 1: Pack Mallorcandy Valorat en 15€

Premi 2: Val descopte Ofiilla

Premi 3: Ensaïmada 1/4 Can Beñó

Premi 4: Lots Galleta Gelabert

Premi 5: Lots Galletes Forn de sa Plaça.

Premi 6: Val de compra valorat amb 50€ Intersport

Premi 7: Cistella de llimones

Premi 8: Volta amb Karts

Premi 9: Tattoo de Henna

Premi 10: Botella de vi + 1 postre al Restaurant ‘Ca’n Toni de Cala Millor’

Premi 11: 1 botella d’oli d’oliva casolana

Premi 12: Berenar per a 2 persones a Cent3 delícies Portocolom

Premi 13: 1 Ram de llepolies de Pastissos de llepolies

Premi 14: Tablet Huawei Mate t 10s (BEEP)

Premi 15: Cascs gamer Mars Gaming MH1 (BEEP)

Premi 16: 1 Panera de productes de compra donada per Supermercat Rimillo

Premi 17: Val per 2 sesions d’entrenament de força grupal amb MoveOn

Premi 18: Camisetes exclusives i personalitzades per la diada (Terra i Mar Aventura)

Premi 19: Gorra Ciclisme

Premi 20: 1 Sessió a Physis Clinic

Premi 21: 1 Volta amb Karts (20 min)

Premi 22: Menu per a una persona (La Bodega, Sa Coma)

… i la llista continua augmentat. Tant si voleu augmentar-la, com si voleu participar… podeu posar-vos en contacte amb nosaltres via: 6thgradepuntadenamer@gmail.com