8M- DIA INTERNACIONAL DE LA DONA

Bon dia, infants i famílies,

Avui ha estat el 8M, 8 de març, el Dia Internacional de la Dona. Tant de bo, avui pogués ser un dia com un altre qualsevol, però les desigualtats que han existit i existeixen actualment entre els homes i les dones són visibles, i s’ha de lluitar perquè això acabi.

NO ES UN DIA PER CELEBRAR SINÓ PER LLUITAR I REIVINDICAR ELS DRETS HUMANS BÀSICS.

Des de l’escola hem treballat i donat visibilitat a moltes dones extraordinàries que han aconseguit canvis, han donat cabuda i han lluitat pels drets que ara podem gaudir. A la vegada, hem fet un manifest destacant la importància d’aquest dia.

IGUALTAT RESPECTE NO DISCRIMINACIÓ

Des del CEIP Punta de n’Amer volem acabar amb frases que han marcat les nostres infàncies i que actualment encara podem escoltar. Els micromasclismes són aquelles actituds, accions o comportaments que contribueixen a mantenir les desigualtats entre homes i dones.

El primer que hem de fer és desnaturalitzar aquests comportaments, reconèixer que existeixen i que estan malament. No és fàcil acabar amb els micromasclismes, però juntes i junts PODEM!”

VIDEO: EL CEIP PUNTA DE N’AMER EN CONTRA DELS MICROMASCLISMES

També, hem pogut fer un recorregut i hem recordat aquelles mestres que han estat i són un exemple a seguir per nosaltres i que han marcat en algun moment la nostra etapa escolar pintant de lila totes les parets de la nostra escola.

Moltes gràcies, famílies per la vostra col·laboració, gràcies, comissió de convivència per l’esforç i dedicació i gràcies, infants i mestres per intentar que cada dia tinguem un món just.

Gràcies, un dia més a la nostra presentadora per excel·lència Aina Llompart i els/les petits/es protagonistes que han llegit el manifest i presentat l’acte 🙂