LIGHTS, CAMERA, ACTION!

El passat divendres 12 d’abril es realitzà a l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears la VII APABAL Convention, amb la temàtica “Motivational Dynamics In The English Classroom”. Apabal és l’Associació de Professors d’Anglès de les Illes Balears i cada any realitzen moltes activitats per fomentar la llengua estrangera entre els docents de les illes; així com entre l’alumnat.

Literary Lecture Series, Creative Café, Film Series, APABAL magazine són algunes de les ponències i/o escrits on docents poden gaudir d’un gran ventall de recursos i experiències personals; però un dels concursos que té més importància entre l’alumnat sens dubte és: Lights, Camera Action!

El concurs va adreçat al professorat d’àmbit autonòmic que imparteix Llengua Anglesa o altres àrees impartides en llengua anglesa als alumnes d’Educació Primària (5è i 6è nivell) o d’Educació Secundària (1r i 2n ESO).

El que es pretén fomentar dintre de les aules és la Intervenció oral del grup-aula, la fluïdesa, la pronunciació; així com es premia la creativitat i originalitat a l’edició dels curtmetratges. Aquests tenen una durada màxima de 5 minuts.

Enguany és el 3r any que CEIP Punta de n’Amer hi participa. La primera vegada fou en el curs 2015 – 2016 on quedaren en 1ª posició. L’entrega de premis fou al Centre Cultural Obra Social Sa Nostra i s’aprofità, per primera vegada, per presentar en “Societat” els programes serveis que es realitzen a l’escola de Sa Coma. Els alumnes mitjançant la difusió d’aquests vídeos integren la gramàtica treballada a l’aula; així com s’esforcen per fer arribar missatges amb molt de valor moral i social.

Aquest curs 2018 – 2019 s’hi podien trobar dues temàtiques claus: La donació de sang i la seguretat individual emprant xarxes socials. La feina realitzada durant el 1r trimestre dona com a fruit un vídeo resum que s’aprofita per fer arribar al concurs.

Sempre que l’alumnat de CEIP Punta de n’Amer ens fa arribar un escrit ens ofereix la possibilitat de ser partícips de la seva feina realitzada, aquest cop no podia ser menys, ho intentem?

Ens conviden a veure el vídeo i a destriar els següents aspectes gramaticals treballats:

Present continuous, Present Simple, Past simple, Future with will, Conditionals, Modal Verbs, Comparatives, Irregular plurals, Passives, Linking Words, Genitive Saxon, Indefinite pronouns i Relative clauses.

A la vegada que destriar quan es presenten continguts propis de les matemàtiques, valors socials, ús de les TIC i/o la importància de la donació de sang.

A la vegada s’intenta que aquest sigui un poquet més inclusiu adherint-hi subtítols, perquè el missatge pugui arribar a més gent. L’alumnat de 2n Cicle creu fermament amb els valors socials i per això cada cop que es realitza un comunicat surt des del cor de les personetes més pures que disposam, l’alumnat.

La 1a i 2a posició fou pels alumnes de 1r d’ESO de Son Pacs, preparats per superar proves del Trinity College London. Així que pels nostres alumnes de 6è d’EP, quedar en 3ª posició del concurs és tot un honor. A banda, tant APABAL, com l’Editorial Richmond, enguany també han valorat i premiat la feina realitzada pels finalistes. Aquest fet fa que realment ells també es sentin guanyadors i amb ganes de superar-se a properes edicions.

Winners: IES SON PACS – “ENGLISH WITH MAGIC IS EASIER”

1st Finalist: IES SON PACS – “STAR WARS FAMILY”

2nd Finalist: CEIP PUNTA DE N’AMER – “WE NEED A HERO”

Light, Camera, Action: http://bit.ly/2Ijn0IX

Per a més informació sobre APABAL, no dubteu en visitar la seva pàgina web a apabal.com

El departament d’anglès de CEIP Punta de n’Amer vol donar les gràcies a totes aquelles entitats que afavoreixen l’enriquiment personal i mental dels nostres alumnes; així com les ganes de millorar professionalment i renovar-se dia a dia a l’aula per part dels docents. Tot i que el curs acadèmic no ha acabat, sí donam per finalitzat el projecte realitzat enguany. ‘Restart System’.