Volem l’ampliació

El passat divendres dia 26 d’octubre vàrem rebre la visita del Conseller d’Educació i Universitat de les Illes Balears en motiu de la presentació del Concurs Consumópolis 14 que es feia al centre. Aprofitant aquesta visita l’AMIPA va presentar-li una carta i des del centre férem unes aportàcions gràfiques reinvindicant l’ampliació, una ampliació molt desitjada. Adjuntam la carta i els dibuixos.

Benvolgut senyor Martí March, conseller d’Educació i Universitat

Ja fa un seguit d’anys que el CEIP Punta de n’Amer presenta greus problemes d’espai. Problemes que la Conselleria d’Educació i Universitat ha intentat solventar instal·lant aules prefabricades al centre. Es va començar per dues al curs 2016-2017 i enguany ja en són cinc, més uns banys prefabricats.

El centre que al seu origen era d’una línia actualment té tots els grups desdoblats, per tant, presenta les necessitats d’espai i de professorat propis d’un centre de dues línies.

El col·legi s’ha quedat sense biblioteca, sense menjador, sense aules de suport, sense aules d’especialitats… perquè totes elles s’han hagut de reconvertir en aules per fer classe. També és més que necessari remarcar  la manca de sortides d’emergència a l’edifici de primària i les barreres arquitectòniques que presenta el centre per a qualsevol alumne amb mobilitat reduïda.

També cal dir que els dies de pluja estar dins les aules prefabricades és pràcticament impossible pel renou, sense fer referència a que els infants es banyen per anar d’un lloc a l’altre i que si cauen més de dues gotes queden inundades i es fa malbé tot el material que tenen a terra.

La Conselleria d’Educació i Universitat al seu moment va presentar el Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023 que contemplava la inversió de 250.000€ al CEIP Punta de n’Amer per a la supressió de les esmentades aules prefabricades. Aquesta inversió no s’ha duit a terme en cap mesura, ni tan sols ha sortit el projecte a licitació  i això que, gràcies a la bona voluntat de l’Ajuntament del municipi, aquest va córrer amb les despeses d’elaboració d’un avantprojecte d’ampliació per mirar d’accelerar el procés.

Des de l’Associació de Mares i Pares del CEIP Punta de n’Amer li volem transmetre la nostra profunda preocupació i mal estar davant aquest fets ja que les condicions més amunt detallades no són per res les més apropiades  ni per a la formació dels nostres infants ni per a que els mestres facin feina a gust.

Per tot això li voldríem demanar que la tan esperada ampliació es dugui a terme el més aviat possible, ja que la situació del centre no pot continuar així perquè el dia a dia es fa molt complicat tant pels nostres fills com pel professionals que hi  fan feina.

Esperam i desitjam que per favor ens escolti i faci tot el que estigui a les seves mans per dur la ja imprescindible ampliació endavant.

Atentament

La presidenta de l’AMIPA del CEIP Punta de n’Amer

Macarena Valero Fernández

Sa Coma, 26 d’octubre de 2018