ASPANOB I CEIP PUNTA DE N’AMER

Aprofitant la conjuntura amb la Diada de la Pau 2018, ASPANOB ens explicà la seva iniciativa pel 15 de febrer, dia Internacional de Nens amb Càncer. Des del centre no ens ho pensàrem dues vegades i el nostre cap es posà en marxa un cop més pensant què podríem fer per captar l’atenció de tots i que fos una sorpresa pels alumnes.

Sempre amb el permís del nostre director, ens repartírem les tasques. Decidírem que volíem la participació de tot el centre però a partir del misteri. Així que dia 14 de febrer començàrem a penjar uns pòsters pels passadissos i panells informatius amb frases que ASPANOB ens havia passat; així com el manifest dels infants per tenir una millor qualitat de vida per ells, els seus germans i familiars.

Un grup d’alumnes de 6è prepararen un ball, ball que seria la posada en marxa de la gran festa. Tots els alumnes de primària estaven avisats que hi hauria una sorpresa, se’ls demanà que venguessin de blau i blanc; i que quan sentissin una cosa fora de la rutina, es deixessin emportar per la màgia del moment. L’inici de la música ens ha portat fins al pati central, on tots els alumnes de 6è ben carregats de piruletes que ens ha donat ASPANOB han començat el flashmob. Una vegada la coreografia s’ha acabat, tots els nens han tenyit les seves llengües de blau, tal ment el logotip d’aquesta organització (blau i blanc); S’han llançat globus de color verd, verd esperança i verd de l’Associació Espanyola Contra el Càncer, on els nens han jugat ben entusiasmats.

Per problemes tècnics, no hem pogut presentar el manifest tal i com teníem organitzat; però les ganes dels nens per poder dir la seva frase no ha impedit que les seves veus fossin escoltades. Així que tres representants de 1r han anat classe per classe a fer arribar el missatge que amb tantes ganes volien compartir. Amb el lema ‘Tots som Súper Herois’ demanen sobretot que hi hagi més investigació infantil contra el càncer, tot i ser molt afortunats la majoria i poder-ho superar.

A banda, els alumnes de 5è A, han realitzat un vídeo donant veu als milers de nens amb càncer que hi ha arreu del món, també fent arribar el missatge del manifest. A partir de la màgia de la sorpresa, tots han tengut el seu moment de complicitat i han provocat abraçades espontànies entre ells, per sort, aquests moments han quedat enregistrats, no només a la nostra retina, si no digitalment.